pátek 11. března 2016

Jak na hubnutí

Určitě každá holka z nás se snažila zhubnout.Buď to dopadlo tak, že jsme to vzdaly, nebo jsme to prostě nedokázaly.V tomto článku se Vám budu snažit poradit jak to nevzdát a docílit své vysněné postavy.Také se budu snažit, aby tento článek vycházel častěji.Snad se Vám tato ,,série" (která bude vycházet asi do léta) bude líbit a doufám že využijete nějakou radu či typ.

1. Jezte místo sladkého zeleninu nebo ovoce
 - Snažte se to dodržet, protože ovoce i zelenina má dostatek vitamínů a je opravdu lepší si dát třeba jablko než balíček bonbonů.

Také je důležité jíst co nejméně kalorické jídla. 
Pokud neumíte počítat kalorie nebo se v tom nevyznáte stáhněte si  Kalorické tabulky .

2. Ráno pijte vodu s citronem
 - Nejen že vám to nastartuje metabolizmus ale také vás pořádně nakopne do nového dne!  

3. Nepoužívejte výtahy
 - Na výtahy zapomente. Choďte po schodech nahoru a dolů. Srandovní je na tom to, že spalujete kalorie i když jdete dolů po schodech.

 4. Založte si deník
- Do deníku si pište vše co jste snědli a co jste cvičili. Také si napište své míry ( Kolik měříte v pasu, v boku apod.) 
- Pokud budete mít hrozně chut na sladké či jiné jídlo, vemte si deník a začněte psát o tom , že to sníst nesmíte ( místo sladkého zeleninu/ ovoce!!)

5. Své cíle si nedávejte velké
 - Myslím to tak, aď si nepíšete těžké cíle ( Př: Moje váha je 95 kg a musím zhubnout na 50 )
- Dávejte si cíle co víte že nejsou velké ( Př: Moje váha je 95 kg - Musím zhubnout na 90 kg) takhle si to dělejte postupně než dosáhnete své vysněné váhy.

6. Snídejte
- Důležitá je SNÍDANĚ 
- Na snídani si můžete dát cokoliv i třeba buchtu, protože vždycky spálíte snídani i bez cvičení. Takhle to prostě je, tak se nemusíte bát a dělat si výčitky z toho že sníte něco sladčího. Ale přece je jen lepší dát si ovoce , ale záleží to na Vás.

7. Motivace
- Nejlepší je dát si na tapetu mobilu motivaci ( Fotku hubené holky či nějaký citát aby jste se nevzdali.)

8. Sport 
- Nejlepší je cvičení podle YOUTUBE ( Např: 30 day shred ( Jillian Michaels ) je to cvičení na 30 dnů při kterém by jste se měla stravovat zdravě a každý den cvičit ( Pak jsou vidět i změny na vaší postavě)
- Dále můžete cvičit 30. denní výzvy ( Sklapovačky, dřepy, panáky, mosty, unožování apod)




Jíte zdravě? Cvičíte denně? Chodíte plavat? Furt nehubnete? Váha se vám drží furt na tom stejným čísle? Nebo přibyváte?
- Důvod je ten , že tělo si zvyká na jinou stravu. Nebylo moc zvyklé se hýbat. Proto se tělo spevnuje ( Hlavně při plavání ) jakmile se tělo dostatečně zpevní - začnete hubnout. Takže nic nevzdávejte a bojujte o nižší číslo na váze furt!  

Příští článek budu věnovat MOTIVAČNÍM CITÁTŮM.

Nejčastější otázky

Co je to metabolizmus? 
- Metabolizmus je takzvané  spalování.


8 komentářů:

  1. Na snídani buchtu.. No, nejsem si jistá. Chápu, co jsi tím chtěla říct, ale tam je hodně důležité jíst něco, co zasytí, třeba vločky. A s těmi výzvami... Ne! Je hloupost cvičit denně, tělo nestíhá regenerovat svalstvo a to potom neroste. A sladkost občas neuškodí. Tělo v zajetém režimu ji zvládne zpracovat, tím, že dostane takový šok. Voda s citronem je dobrý tip, opravdu cítím prázdné břicho po nějaké době! ☺

    Blogerka Klárka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně, hlavně v ten den, co necvičíš, tak svaly rostou rychleji :)
      http://littlepricklyworld.blogspot.cz/

      Vymazat
  2. Super článek, některé rady rada vyzkouším třeba ten deník :-)

    OdpovědětVymazat
  3. S cvičením, určitě to chce pauzu jak již holky zmínily :) I 30DS od Jill bych rozhodně cvičila s pauzou, především pro začátečníka hrozí přetrénování a později rychlejší vyhoření. Výzvy jako takové jsou hloupost pokud nejsou v kombinaci s jiným cvičením, ještě nikdo nikdy nezhubl danou partii jen cvičením na ní:) Dobrý nápad s výtahy :) A snídaně by měla být krásně zdravá a vyvážená, po lecjaké buchtě by jen přišel vlčí hlad a chutě :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ježišmarjá....s kalorickými tabulkami opatrně. Čísla nejsou všechno. Důležitý je obsah živin. Marska a raw tyčinka vydají oboje cca na 200 Kcal, jenže výživově je samozřejmě mnohem lepší raw tyčinka. Na kalorie je sice fajn občas kouknout, ale stejně myslim že mnohem důležitější je do sebe dostat třeba 10g nenasycených tuků třeba z ořechů než 10g nasycených třeba z majolky. :)

    OdpovědětVymazat
  5. S něčím souhlasím. Byl by to dobrý článek, ale občas ti chybí někde čárky, tak to zkus opravit. :) Mělo by se psát třeba: ,,Pište si, co sníte...." s čárkou. :) Ale to je jen taková maličkovst. :D Já nijak nehubnu, ale už bych asi měla začít, protože začínám přibírat a jsem už taková oplácaná. Chtěla bych dát váhu zpátky na 46 kg (,takže zhubnout o 4 kg). Ale jsem hrozně líná. Tak uvidím, jestli se k tomu někdy dokopu. :)
    Catherine Ribbon

    OdpovědětVymazat
  6. Prosimtě v tý 5. oprav to AĎ.

    OdpovědětVymazat
  7. Začla jsem cvičit s Jillian 6 weeks 6 packs a zatím mě to docela baví. Nejvíc mě baví si škrtat odcvičený dny :D K tomu jsem si stáhla kalorický tabulky, abych tak zhruba věděla, co jím. Vodu s citronem jsem taky zkoušela, ale nějak mi to nešmakuje, když vodu s citronem tak horkou :D
    HollyChicc

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář! :)