pátek 28. září 2018

Čistá voda dětem

Ahoj všichni. Dnešní článek bude trošku na zamyšlení.. Rozhodla jsem se, že se zapojím do projektu ČISTÁ VODA DĚTEM.
Myslím, že každý z nás by se měl nad tímto tématem alespoň trochu zamyslet a uvědomit si, jak plýtváme s vodou. 
Oč vlastně jde? 

Vzpomeňte si, jak vypadal Váš začátek dne. Bylo to nějak takto?

Vstali jste z postele, napili se čisté vody (0,25 litru). Odešli jste do sprchy. Pustili jste na sebe proud vody, umyli jste si vlasy, aby byly krásné, čisté a voňavé (50 litrů). Vyčistili jste si zuby a smyla z kartáčku zbytek pasty křišťálovou vodou (0,5 litru). Zalili jste si hrnek s čajem horkou vodou (0,25 litru). Umyli jste si nějaké ovoce či zeleninu pod pitnou vodou tekoucí z kohoutku a nasnídali jste se (1,5 litru). Nádobí jste vložili do myčky (20 litrů), kde z něj čistá voda smyje nečistoty anebo jste ho opláchla ve dřezu (5 litrů). Spláchli jste na toaletě a odešla z domova (8 litrů).


Na pár těchto úkonů jste spotřebovali cca 80 litrů vody, které by vystačili několika lidem k pití na celý den anebo naopak jednomu člověku na měsíc. A to nemluvím o plno dalších věcí, což je třeba praní, zalévání, vaření, a dalších každodenních činnostech... Pitná voda je luxus a je strašně důležitá, bez ní by jsme nežili. Zatímco my máme tendence drahocennou vodou plýtvat, jsou oblasti, kde je pitné vody nedostatek. Na otravu kontaminovanou vodou zemře každý den více než 1000 dětí, přičemž ke kvalitnímu zdroji pitné vody nemá přístup až 2 miliony lidí. Nemají vodu, nemají co pít. To si mnoho z nás nedokáže ani představit! Zapojme se všichni do tohoto projektu a pomůžeme dětem v jiných oblastí, které nemají vodu! 

Mít k dispozici kohoutek, z něhož po otočení teče čirá voda bez barvy a zápachu, je standard, který nám do života vnáší více pohodlí, než si dokážeme představit. V kritických oblastech musejí místní pro vodu putovat daleko a ani tak nemají záruku, že se dostane na všechny. Další problém nastává ve chvíli, kdy je voda znečištěná a přesto jí obyvatelé včetně dětí konzumují. Když nedojde k dehydrataci organismu, přijde ataka nemoci a smrt. 

Společnost Procter & Gamble se rozhodla i tento rok svým projektem podpořit obyvatele kritických oblastí a zajistit jim prostředek pro získání pitné vody. Jak? Vědci ze společnosti P&G vyvinuli speciální čisticí balíčky, které z vody odstraňují patogenní organismy a rozptýlené částečky. Prášek z balíčku se nasype do znečištěné vody a zamíchá se. Čištění trvá 30 minut a po uplynutí tohoto času je možné vodu přefiltrovat a konzumovat. Tyto sáčky mohou zachránit spousty životů.
Dobročinnou kampaň může v období 19.9. do 16.10. podpořit každý, kdo během svého nákupu ve velkoobchodech Makro zařadí značkové produkty Procter & Gamble do svého košíku. Část z jejich prodeje podpoří právě tento projekt, díky němuž zachrání stovky lidí.
Věříme, že se nám tento rok podaří překonat loňské výsledky kampaně, kdy se v obchodech Makro prodalo téměř 250 000 kusů P&G výrobků, což představuje pitnou vodu pro více než 700 lidí na celý rok.


To je síla, že? Když si uvědomíme, že v některých zemích nemají co pít, neumývají se, nečistí si deno denně zuby, to si asi nikdo z nás nedokáže představit, že?
Proto jsem se rozhodla se zapojit do tohoto projektu a to tím, že když obchodech Makro zakoupíte  P&G výrobky ( třeba Jar na nádobí, různé prací prostředky, apod. ) získá jeden člověk z nějaké země s nedostatkem vody, vodu na celý den. 
Věřím, že plno z Vás se do tohoto projektu zapojí a pomůže druhým, co nemají ani kapku vody. 

Můžete se podívat i na video MAKRO ČR a P&G - Čistá voda dětem



,,Díky projektu Čistá voda dětem věnujete nákupem jednoho produktu P&G ve velkoobchodech Makro jeden den pitné vody pro jednoho člověka z oblastí s jejím nedostatkem"

Doufám, že se plno z nás zapojí a společně pomůžeme dětem! Do dobročinné kampaně se můžete zapojit v datech od 19.9.2018 do 16.10.2018 ❤

❤❤❤... Mysleme i na druhé.. Jednou se nám to vrátí ... ❤❤❤❤❤

0 comments:

Okomentovat

Děkuji za každý komentář! :)