neděle 10. září 2017

7 DŮVODŮ PROČ CHODIT DO POSILOVNY

♥Ahoj všichni.♥
Další dnešní článek bude na téma 7 DŮVODŮ PROČ CHODIT DO POSILOVNY..
Tak jsem se trochu zamyslela a sepsala 7 důvodů. Tak čtěte dál! ;-)

7 DŮVODŮ 
  
Zvýšíš si sebevědomí - Když přijdeš do posilovny uvidíš, že nejsi sám kdo není dokonalý! Uvidíš různé typy postav, lidi s různou kondicí nebo když je úplně nový začátečník zjistíš, že nejsi sám kdo je nemehlo. 😊

Získáš nové přátele - Spoustu lidí si myslí, že v posilovně potká jen namakané svalovce téměř bez inteligence - to neplatí!  Naštěstí si pořád víc a víc lidí uvědomuje důležitost zdravého životního stylu a tak v posilovně můžeš potkat kohokoliv-mladé sportovce, důchodce, lidi po úrazu nebo maminky po porodu.

Zlepšíš svou techniku - Spoustu začátečníků nevědí jak se cvičí nebo co má dělat a proto mnohdy skončí na běžících pásech. Pokud někoho poprosíš o vysvětlení myslím, že se nic nestane. Uvidíš tam také určitě plno lidí, kteří cvičí na daném stroji - stačí chvíli pozorovat a uvidíš, že přijdeš na tu správnou techniku. Já chodím do posilovny, kde mi to trenéři vysvětlili, nevím jestli to takhle funguje i v ostatních posilovnách.  Co je ale dobré, tak je to, že když cvičíš něco blbě vždy se najde někdo kdo tě na to upozorní a vysvětlí ti správnou techniku ( vlastní zkušenost ) rozhodně se Vám nebude posmívat, ale bude se Vám snažit pomoct. 

Počasí nebude překážkou - Ať už prší, sněží nebo padají kroupy, tak v posilovně nebude počasí překážkou. Do posilovny můžeš kdykoliv! Pokud nejsi zvyklý na sport venku i v extrémních podmínkách- zimu nebo horko-posilovna ti zabezpečí tréninkové podmínky během celého roku.

Motivace - Budeš mít větší motivaci! Ano to je pravda! Uvidíš, že plno lidí okolo tebe také bojuje za nové tělo a maká. Vidíš, jak se lidi vedle tebe zlepšují, hubnou, nabírají svaly, kolik zvednou…? Ani se nenadáš a pohltí tě to taky.  Navíc nezaškodí mít kolem sebe lidi, kteří se také rozhodli sportovat a udělat něco pro své zdraví. Můžete si „vyměňovat poznámky“, jak se přinutit cvičit a zdravě jíst i když zrovna nemáte chuť. :)

 Odpoutáš se od problémů a nakopeš stres do zadku - Tohle platí více méně o cvičení všeobecně. Naštval tě šéf, kolega, nesplacené účty, porouchané auto? Kolik z nás by šlo tohle všechno prostě zapít… A k čemu by to bylo dobré? Vzbudíš se s kocovinou, prázdnou peněženkou a o pár týdnů i s velkým pupkem. Pokud zajdeš místo toho raději do posilovny, odreaguješ se. Musíš se začít soustředit na techniku, na správný dech, mysl se odpoutá… Věř tomu, že když dáš hlavě pohov alespoň na chvíli od svých problémů, snadněji později najdeš řešení. A určitě mnohem dříve, než když si zaděláš na kocovinku. Také nesmíme zapomenout na endorfiny, které se dostaví s prvními kapičkami potu. Budeš cítit, jak to všechno z tebe padá a to přece občas potřebuje každý! :)
Teď je to pouze na tobě!

Budeš štastný, hrdý a pyšný sám na sebe - Věř mi nebo ne. Budeš štastný za to, že jsi něco dokázal/a! Že jsi udělal/a dobře pro sebe - svoje tělo a už i proto, že tě to dělá štastným/štastnou!  

Je to jen na tobě! 
zdroj: http://dopefitnessyo.tumblr.com/
 zdroj článku: http://fitup.cz/6-duvodu-proc-chodit-do-posilovny/

1 komentář:

  1. Dobré tipy :) u mě je problém se vůbec k něčemu takovému dokopat, tak jsem si řekla, že si zapíšu posilování teď na VŠ jako předmět a snad mi to trochu pomůže se nakopnout. Nejde mi o dokonalou postavu, jsem celkem štíhlá. Chci ji hlavně zpevnit a získat nějakou fyzičku, nerada bych ve 40 měla bolavá záda a problémy celkově :) :D

    Lady Lenna

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář! :)