sobota 25. listopadu 2017

Jak tělo reaguje na ořechy?

♥Ahoj všichni. Napadlo mě, že tento článek bude na téma ,,Jak tělo reaguje na ořechy?'' 
Inspirovala jsem se z eshopu BOŽSKÉ OŘÍŠKY. Na eshopu najdete oříšková másla ( viz minulý článek ) 

Pokud někdo neví, na co se používají oříšková másla, tak se používají např:  Másla z ořechů se skvěle hodí, do salátových zálivek jako jejich základ, různých omáček a výborně chutnají na pečivu, klidně i samotné nebo ve fitness scéně jsou často používány v ovesných kaších. Krémy mohou být běžně používány místo klasických pomazánkových másel. Lze je použít i na dochucení masa, zeleniny a luštěnin. Z  krémů se dokonce dají vyrobit i takové pochoutky, jako jsou např. dezerty, zmrzliny, smoothie drinky, a nebo na dozdobení palačinek či lívanců.

Ted už půjdeme k tomu jak naše tělo reaguje na ořechy. Vědecky je prokázáno, že ořechy prodlužují život. Když jíte alespoň 10g mandlí ( tak 9 mandlí ) máte o 23% nižší šanci úmrtí z jakékoliv příčiny. 

Pomocí ořechu se hubne. Pokud jíte více než tři porce ořechů týdně, tak máte menší pravděpodobnost, že budete trpět obezitou či cukrovkou.

Stop vráskám a poškození pleti
Vitamín E nalezený v mandlích a para ořechů, pomáhá chránit pokožku proti vráskám a poškození. Některé výzkumy, také dokázaly, že zvýšený obsah vitamínu E působí, jako antioxidant. 


Ořechy podporují funkci mozku
Lidé s nejvyšším příjmem vitamínu E z potravy (ne doplňků), jako jsou ořechy měli o 25% méně rizika vzniku demence ve srovnání s lidmi s nižším příjmem vitamínu E.

Deprese jsou již minulostí
Lidé, kteří následovali středomořský styl diety, která zahrnovala hrst ořechů denně, měli o 40% snížené riziko vzniku deprese ve srovnání s nízkým obsahem tuku ve stravě.

Ořechy uspokojí i ty nejmlsnější jazýčky
Výzkum ukazuje, že když lidé jedí mandle, arašídy a především arašídové máslo ke snídani, tak vylučují větší chuť k jídlu a potlačující hormony, které pomáhají kontrolovat hladinu cukru v krvi a snížit chutě po dobu až 12 hodin.


Proto vyzkoušejte oříšková másla na výběr máte z kešu másla, které miluji nebo také můžete vyzkoušet arašídové máslo či mandlové máslo.

Inspirace z BOŽSKÉ OŘÍŠKY
zdroj: http://peahugger.tumblr.com/post/63079318454/oven-roasted-curry-nuts

0 comments:

Okomentovat

Děkuji za každý komentář! :)