neděle 2. dubna 2017

Chcete mít krásné, dlouhé a pevné nehty?

♥ Já sama s tímhle bojuji. Nehty se mi lámou, hlavně po gelových nehtech jsou nehty úplně papírové, úplně zničené! Jak mít krásné, dlouhé, pevné nehty?

Je strašně málo žen, které mají nehty pevné, zdravé a dlouhé, aniž by se jim lámaly. Někomu pomáhají různé zpevňovací laky, olejíčky, vitamíny a různě.

Poznáme zdravé a nezdravé nehty?
Zdravé nehty jsou krásně hladké, měkké, lesklé a průsvitné ( v barvě vaší kůže )
Nezdravé nehty mají rýhy, prasklinky, změnu barvy, pomalý růst způsobený nedostatečnou výživou nebo nadměrným kontaktem s chemickými látkami.

Jak mít tedy krásné, dlouhé a Pevné nehty ?
Dostatek vitamínu A ( nejlepší jsou meruňky, papája, mango, meloun, vaječný žloutek, tuňák a losos. Dostatek zinku - ten je v ořechu, rybízu, fíkách a v lososu. Dostatek vápníku - ten je v mléčných výrobcích, brokolici, rozinkách, pomerančích a kiwi. Dostatek biotinu obsahují sušené fíky a vaječný žloutek.
 Zarudnutí v okolí kůžičky ukazuje na špatný metabolismus mastných kyselin Trhlinky a prasklinky signalizují dehydrataci. Bílé skvrny značí nedostatek zinku a hořčíku . Záděry naznačují nedostatek proteinu a vitamínu C.
Suché a lámavé nehty značí nedostatek vitamínu A a vápníku..


 Vždy používejte průhledný lak na nehty jako  vrstvu, tento lak by měl být zpevňující či pečující, aby nehty měly menší tendenci se lámat.
Vyzkoušejte třeba tento s keratinem, který seženete na Notino.cz

 Vyživujte své nehty, zvláště v zimě, olejem či speciálním krémem, který jim dodá vše potřebné a bude je bránit před lámáním, třepením či olupováním.
Vyzkoušejte kondicionér na nehty s vápníkem pro křehké nehty - seženete na NOTINO.CZ
  
 K odlakování používejte zásadně přípravky bez acetonu či formaldehydu, který nehty zbytečně vysušuje a nehty tudíž poté mají větší tendenci se lámat.
Vyzkoušejte  Dermacol Express odlakovač na nehty bez acetonu - seženete na NOTINO.CZ

 Nekousejme si nehty. Nikdy.!

 Pečujme o nehtovou kůžičku. Vždy před lakováním ji ošetřeme olejem a jemně zatlačme dřevěným dřívkem či kovovou špachtlí . Změkčit kůžičku lze v umyvadle s horkou vodou. Nestřihejme ji. Nepoškozujme lůžko!

 Vyhoďme nůžtičky, zkracování provádějme pomocí pilníku. V drogerii seženeme pilníky s několika stranami, z nichž vždy jedna je „zkrácení“ a druhá „vytvarování“ (dále může sada pokračovat vyleštěním nehtu atd. Leštění ovšem obrušuje vrchní vrstvu nehtu a nehet je pak tenčí!). Nehty pilujeme vždy v jednom směru, od kraje do středu.

 Dopřejme alespoň jednou měsíčně nehtům koupel v pomerančové šťávě (do 20 minut, možno přidat i česnek), a pak v olivovém oleji (do 10 minut) – olej následně do nehtu a okolní pokožky vmasírujme, zbytek šetrně omyjme.

 Vyberme si správný doplněk stravy, který se zaměřuje na péči o nehty a bude vyhovovat i nám. Obecně se doporučuje křemík, zinek, vitamín H či přidat do jídelníčku mléko a vajíčka.


1 komentář:

Děkuji za každý komentář! :)